Recordverkopen tweedehandsauto’s in 2017

750,000 autokopers moeten dit weten!Nooit eerder zijn in Nederland zo veel tweedehandsauto’s verkocht als gedurende 2017. Volgens vandaag gepubliceerd onderzoek van de Bovag en onderzoeksbureau RDC gaat het om bijna 2 miljoen auto’s.

60% van deze auto’s wordt verkocht via dealers en 40% van particulier naar particulier. Dan gaat het dus ook hier om een recordaantal van zo’n 750.000 auto’s die particulier worden verkocht.Eerder dit jaar bleek uit onderzoek dat afgerond 1 op de 7 auto’s een miskoop is met reparatiekosten van gemiddeld 750 euro (FD 18-05-17). Als we deze cijfers met elkaar combineren hebben we het over reparatiekosten van ruim 250 miljoen euro die de kersverse eigenaren te wachten staat.

En vraag maar eens rond, 55% van de autobezitters heeft ooit een miskoop gedaan (Finnik, 18-5-2017)

Deze particulieren weten vaak niet dat het mogelijk is om zelf een garantie af te sluiten om onverwachte reparatiekosten af te dekken.

Autogarantie.nl kan een particuliere koper helpen met een verzekering van 6 of 12 maanden na aankoop en al vanaf een tientje per maand. Dus ken je iemand die een tweedehandsauto gaat kopen? Help deze persoon met deze info.

Meer info of check te premie voor uw auto via www.dealergarantie.nl