Autogarantie.nl in Schade-Magazine.nl

Hieronder een integrale kopie van het artikel van Jan Schrijver, na aanleiding van een interview met Philip van Breukelen van Autogarantie op 11-10-2017.Garantie bij de aanschaf van tweedehands auto's stond de afgelopen weken volop in de belangstelling, omdat de DNB een BOVAG-garantie als een verzekering aanmerkt. Autogarantie.nl speelt hierop in door zijn in 2014 op de markt gebrachte garantieverzekering onder de aandacht te brengen. Risicodrager hiervan is de Franse maatschappij Covéa.
"Nog steeds is niet helemaal duidelijk waar consumenten nu wel of niet op kunnen rekenen bij aankoop van een occasion bij een autobedrijf. Toch is die onzekerheid niet nodig: de garantieverzekering van Autogarantie.nl kan afgesloten worden bij aanschaf van een gebruikte auto bij een dealer, handelaar of particulier, kent heldere voorwaarden en is bovenal verrassend betaalbaar: al vanaf 10,69 per maand", zegt Philip van Breukelen van Autogarantie.nl. Een voordeel is volgens de aanbieder dat tijdens het onderhandelen met de verkoper van een auto het al dan niet bieden door de verkoper van een garantie geen argument meer is. "Immers, de garantievoorwaarden van Autogarantie.nl zijn duidelijk en het afsluiten kan door de koper van de auto verzorgd worden zonder dat de verkoper er aan te pas komt. Tot zeven dagen na aanschaf. Het is dus niet meer nodig om in te gaan op dure afleverpakketten van honderden tot wel duizend euro om extra zekerheid bij aanschaf te krijgen. Al vanaf iets meer dan een tientje per maand is zes tot twaalf maanden garantie mogelijk. En in de nabije toekomst zal Autogarantie.nl zijn huidige garantieproduct verder uitbreiden met een nog completere dekking. Het grote voordeel van het regelen van de garantie via een andere partij dan de verkoper is dat er geen discussie meer aan te pas komt na aankoop. Autogarantie.nl werkt immers met heldere voorwaarden: er is exact omschreven welke zaken wel of niet onder de garantie vallen en reparatie is altijd mogelijk bij een garage in de buurt. Dat maakt het extra aantrekkelijk om een auto te kopen voor de scherpe meeneemprijs en om voor de beste deal misschien wat verder weg te kijken."

De genoemde maandpremie op de website is vanaf 10,69 euro exclusief 21% assurantiebelasting. De maximale maandpremie ligt volgens Philip van Breukelen rond de 15 euro per maand. Acceptatie is mogelijk van auto's tot en met tien jaar oud, met een maximale cataloguswaarde van 50.000 euro (inclusief btw) en met maximaal 150.000 kilometer op de teller. Bij acceptatie wordt wel gekeken of de auto zijn APK's heeft gehad, of het reguliere onderhoud goed gepleegd is (of het onderhoudsboekje goed is aangehouden). Een garantieverzekering is ook af te sluiten bij aankoop van een auto van een particulier. De garantieverzekering is overdraagbaar bij verkoop. Het schadeverloop van het product, zo hebben de eerste jaren dat het nu gevoerd wordt uitgewezen, is bevredigend genoeg om het product grootschaliger te kunnen uitrollen, aldus Philip van Breukelen tegen Schade Magazine.

Aandeelhouders achter Autogarantie BV (dat handelt onder de namen Autogarantie.nl en Autogarantieverzekering.nl) zijn de bv's Meesters Insurance en HCIC BV. Autogarantie BV handelt onder de collectieve AFM-vergunning onder nummer 12005296 t.n.v. Meesters Assurantiën B.V.

Administratief loopt het product via Voogd & Voogd en is de risicodrager de Franse onderlinge verzekeraar Covéa. Bij schade dient de verzekerde te bellen met 0570-783514, welk telefoonnummer opgenomen wordt onder de naam van Autogarantie.nl maar bemand wordt door outsourcepartner VHD.