Vragen?

Hieronder vindt u een overzicht van veelgestelde
vragen omtrent onze autogarantieverzekering.
Kan ik voor de auto die ik al in bezit heb ook een autogarantieverzekering afsluiten?
Een autogarantieverzekering moet binnen 7 dagen na datum tenaamstelling zijn afgesloten. Heeft u een voertuig al langer op naam staan is het niet mogelijk om een autogarantieverzekering af te sluiten.
Kan ik autogarantieverzekering verlengen?
Het is niet mogelijk om de autogarantieverzekering te verlengen. Het is dus niet mogelijk om na 6 maanden de autogarantieverzekering met nog een keer 6 maanden te verlengen. U kunt wel bij aanvang een autogarantieverzekering voor 12 maanden afsluiten.
Is de autogarantieverzekering overdraagbaar?
Ja! De autogarantieverzekering is overdraagbaar bij verkoop van de auto. De looptijd verandert niet, wel dient u de verzekeraar op de hoogte te stellen. Zie hiervoor de polisvoorwaarden.
In welke landen ben ik gedekt?
De garantie dekt de reparaties uitgevoerd in Nederland. Als het motorrijtuig in het buitenland wordt gebruikt voor reizen van minder dan 6 weken, dekt de garantie ook reparaties uitgevoerd in de landen die zijn vermeld op het bij het motorrijtuig behorende internationale verzekeringsbewijs (groene kaart) tot maximaal de in Nederland geldende tarieven.
Kan elke auto worden verzekerd?
Nee, uitgesloten zijn:
Voertuigen met een LPG- of CNG-installatie en de automerken: Alpine, Aston Martin, Bentley, Bugatti, Buick, Cadillac, Chevrolet-US, Corvette, Dodge, Excalibur, Ferrari, Jaguar, Lamborghini, Lincoln, Lotus, Maserati, Mercury, MVS Venturi, Porsche, Rolls Royce en Subaru.


Kan ook een bedrijfsauto of zakelijke auto worden verzekerd?
Nee, de garantieverzekering kan alleen worden afgesloten voor auto's die door particulieren worden gebruikt.
Hoe werkt het als ik een auto wil verkopen met garantie?
Het verkopen van een auto met garantie komt tegemoet aan de vraag uit de markt. Wilt u uw auto sneller verkopen dan is dit een manier om de aspirant koper meer comfort en zekerheid te bieden. Als verkoper sluit u de verzekering af en betaalt hiervoor de premie. De auto kan dan worden aangeboden met garantie. De garantieverzekering wordt pas van kracht als de auto is verkocht en op de naam van de koper is overgeschreven binnen 6 maanden van de aanvraag van de garantieverzekering door de verkoper. De koper zelf dient zich wel binnen 7 dagen na de datum waarop de auto op zijn/haar naam is overgeschreven aan te melden op de website van Autogarantie.nl onder verstrekking van de ingangsdatum en overige benodigde informatie. De koper moet door de verzekeraar als verzekeringnemer worden geaccepteerd.
Wat moet ik aanleveren als ik de verzekering wil overdragen?
Om de verzekering over te dragen, dient verzekerde de verzekeraar in het bezit te stellen van de gegevens van de koper, een kopie van het kentekenbewijs en een kopie van het vrijwaringbewijs. U kunt deze gegevens per mail sturen naar info@autogarantie.nl
Wat valt onder de dekking van de autogarantieverzekering?
De verzekering dekt de reparatiekosten (onderdelen en arbeidsloon) van de auto gedurende de looptijd van de verzekering. Het gaat om de motor (en eventuele turbo), handmatige of automatische versnelling en de (4 wiel) aandrijving. Meer details kunt u vinden in het dekkingsoverzicht op deze site of de polisvoorwaarden.
Hoe gaat de betaling, vooraf of per maand?
De betaling wordt middels automatische incasso afgeschreven kort na het aanvragen van de verzekering. Het is niet mogelijk deze per maand te betalen, dit geldt voor zowel de verzekeringsperiode van 6 en 12 maanden.